Sport

Sepp Blatter og Michel Platini får ikke drive med fotball i åtte år. FIFA tror ikke på forklaringen om hvorfor Blatter ga Platini penger.

Av

Mandag kom dommen mot fotball-presidentene: Tidligere FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini utestenges begge fra all fotball i åtte år.

Dommen kom fra den etiske komiteen til Det internasjonale fotball-forbundet FIFA. De har undersøkt en overføring av penger i 2011. Blatter overførte over 17 millioner kroner til Platini.

De to mennene sier at dette var etterbetaling for en jobb etter en avtale gjort i 1999. Komiteen tror ikke på dem.

– Vi finner ikke noe lovlig grunnlag for dette i avtalen som ble signert mellom de to 25. august 1999. Her Blatter har ikke klart å komme med noen annen lovlig grunn til denne utbetalingen, sier komiteen, ifølge avisa The Guardian.

Michel Platini ønsket å bli ny president i FIFA når Blatter skal erstattes i februar. Nå må han vinke farvel til det håpet. Og til jobben som president for Det europeiske fotball-forbundet (UEFA).

Skandalen i FIFA startet i mai. Da ble 14 personer i FIFA siktet for økonomiske forbrytelser av sveitsisk politi. Sepp Blatter ble valgt til president igjen like etter. Men mange kritiserte ham for ikke å ha hatt kontroll i organisasjonen.

I juni meldte Blatter at han ville slutte som president i FIFA. I september kommer beskjeden om at også Blatter var mistenkt for økonomiske forbrytelser.

Blatter ble også dømt av komiteen til å betale en bot på drøye 440.000 kroner. Platini fikk en bot på drøye 700.000 kroner.

LES MER HER: Stenges ute fra fotball

LES MER HER: FIFA vil stenge Platini ute på livstid

LES MER HER: Kastet penger på Blatter

FotballSport